De professionals

Han Baeten – Bedrijfsmaatschappelijk werker, stress- en burn-outcoach en runningtherapeut.
Loopjezelfbeter is voor iedereen die op een actieve manier beter wil worden. Het vertrekpunt kunnen stressklachten en diverse psychische klachten zijn, maar ook het nóg beter willen worden.
Ik combineer daarbij de fysieke en mentale effecten van wandelen en runningtherapie in de natuur met ervaringsgerichte oefeningen, aandacht voor de ademhaling en mindfulnessoefeningen.
Als bedrijfsmaatschappelijk werker besteed ik ook aandacht aan je werksituatie; wat daarin verbeterd kan worden en hoe de balans met je privé hersteld kan worden. Indien handig en wenselijk betrek ik ook je leidinggevende en bedrijfsarts om jouw herstelproces te ondersteunen.

Hanny Kooij – Gecertificeerd stress- & burn-outcoach, beweegcoach, fitstapcoach en mindfulrun instructeur
Praktijk voor Stress en Burn-out richt zich  op stress en burn-out coaching aan leidinggevenden en kleine ondernemers.
Als leidinggevende én  als ondernemer ken ik als geen ander met welke werkdruk je soms te maken krijgt én hoe het verantwoordelijkheidsgevoel voor de zaak, de werknemers  en je privé situatie op je kan drukken. Spanningsklachten kunnen het gevolg zijn zoals: lichamelijke vermoeidheid, moeite met concentratie, geheugenproblemen, onrustig slapen, piekeren , kort lontje , gevoel grip op de situatie te verliezen. Herkenbaar voor velen!
Ik  benader deze  spanningsklachten als een fysiologisch c.q. energieprobleem en richt me dan ook als eerste aan het opbouwen van energie. Dit doe ik door aandacht te besteden aan de ademhaling, voeding, slaap en beweging. We gaan letterlijk  in beweging , de natuur in. Uiteraard besteed ik ook aandacht aan de factoren die je in deze situatie hebben gebracht. Tot slot zal ik aandacht besteden aan duurzaam herstel.
Door mijn eigen ervaring  als leidinggevenden én het ondernemerschap ben ik bekend met de vele factoren die het moeilijk maken om je eigen gezondheid even centraal te stellen. Maak nu de stap en krijg weer energie in werk én privé!

Ingrid Kop – Diëtist/leefstijlcoach, gecertificeerd stress- & burn-outcoach,  gediplomeerd levenscoach en mindfulness-/compassiecoach en shinrin-yiku (bosbad) gids.
Eilandcoaching is een praktijk voor dieetadvisering en stress- en burn-outcoaching waar je wandelend met mij in de Gooise natuur aan je voedingsproblemen en/of stress of burn-out kunt werken.
Bij voedingsproblemen kun je denken aan alles wat met stress te maken heeft zoals overgewicht, darmklachten (PDS) en overgangsklachten.
Bij chronische stress en burn-out is je eetpatroon soms veranderd, is de opname aan voedingsstoffen verminderd en zijn er grotere verliezen van voedingsstoffen. Het kan zijn dat je gewicht is toegenomen of juist afgenomen, of misschien heb je darmklachten  of spierkrampen. Bij stress- en burn-out is daarom een gedegen en vooral persoonlijk en niet te ingewikkeld voedingsadvies op zijn plaats.
Al mijn sessies vinden ontspannen wandelend in de natuur plaats. Hardlopen en lichte krachtoefeningen zet ik afhankelijk van je klachten doelmatig in. Daarnaast maak ik gebruik van de natuur als metafoor, en leer ik je ademhalingsoefeningen, mindfulness- en compassie oefeningen om te  ontspannen, meer in het hier en nu te zijn en milder naar jezelf te worden. Alles met als doel om je weer vitaal te voelen.

Roland Luykx – Haptonomisch fysiotherapeut en runningtherapeut
Runningtherapie-Hilversum combineert het (rustig)hardlopen met bewustzijns- en ademhalingsoefeningen. Het ‘voelen’ (haptonomische benadering) en ‘de effecten’ van de training nemen we mee in de coaching. Deze bepalen de richting van de begeleiding. Door het lopen in de natuur kom je meer in contact met jezelf en je omgeving. Zo ontstaat er ruimte voor herkenning van vastgelopen patronen en inzicht in omgaan met burn-out, somberheid of depressieve klachten.